Thursday, June 10, 2010

Telefilem RATU CINTA...

PROMOSI GO! TEMPOYAK!!!

DANGDUT 'MEMORI DAUN PISANG'

Di antara telefilem kegemaran aku yang mana sampai bila2 pun takan boleh lupa apabila terpaksa menyanyi dan berdansa dangdut lagu yang pernah popular suatu ketika dulu 'MEMORI DAUN PISANG'!

Punyalah dah lama tak bekerjasama dengan aktres Jasmin Hamid tup tup telah digandingkan pulak drama komedi RATU CINTA ini dan aku memegang watak pengusaha GO! TEMPOYAK yang telah berjaya memasarkan tempoyak sehingga ke negara Arab (tak tahulah pulak orang Arab suka makan tempoyak, ada ke?).

Jasmin memang dah biasa dah buat drama2 komedi yang macam ini dan bagi aku pulak, ini kali pertama setelah 16 tahun melibatkan diri di dalam industri hiburan tanahair, mendapat watak yang sebegini, punyalah segan gila masa nak buat babak berangan ni sebab habis semua krew2 yang terlibat didalam drama ini bantai ketawakan aku tapi apa boleh buat, tanggungjawab yang telah diamanahkan mesti dilaksanakan dengan ikhlas, aku pun apa lagi, belasah ajelah... Nasib baik aku ni cepat jugak pick up step2 menari tu dan menjadilah pulak! (biasalah masuk bakul sendiri angkatlah, kuang3)...

Kali pertama pulak tu bekerja dengan pengarah yang sedang meningkat naik (dengan lajunya dalam industri sekarang ni setelah kejayaan beliau dalam drama SUTUN, yang pernah popular dan hangat menjadi bualan ramai pada ketika itu sehinggalah ada permintaan daripada pihak TV untuk kesinambungannya iaitu SUTUN 2) SHAHRULEZAD, yang kreatif dan bergeliga kepalanya...

Apa pun, perkara dah pun berlalu, gelekan aku yang mungkin akan 'mengembangkan tekak' para penonton ini akan menjengah ke TV3 pada bulan Julai ini (tapi tak tahu tarikhnya) pada hari sabtu slot cerekarama, tungguuuu....

4 comments:

Zek said...

hah? Abg Eizlan menari dandut? huishh...musti tengok ni...hahaha

Along25 said...

fushyoo... dangdut! ehehehhehe~

kikin said...

WOW, mesti dahsyat! mmg tertunggu2 EY utk cerita komedi...

Peri PiA said...

kita ade tgk drama ni, =))