Thursday, June 4, 2009

Kerana Kasih...

Pengarah KERANA KASIH, Hanafiah Sharif

Kali pertama digandingkan dengan pelakon hebat, Ogy Ahmad Daud sememangnya satu pengalaman hidup sebagai seorang pelakon yang tidak patut dilepaskan dan pada mulanya agak 'goyang' gak bila diberitahu oleh pihak produser tetapi berjaya menyakinakan diri bahawa inilah di antara peluang yang berkemungkinan tidak akan datang untuk kali yang ke2... Mana tidaknya, sudah hampir 15 tahun aku berkecimpung di dalam industri ni tetapi tidak pernah dapat bekerjasama...

Memegang watak seorang suami yang telah jatuh hati kepada janda beranak 3 sehingga menjejaskan keharmonian rumahtangganya telah menimbulkan pelbagai reaksi para penonton yang telah menonton telefilem tersebut minggu lepas, ada yang suka dan ada jugak yang marah dengan apa yang telah berlaku, hehehe best jugak apabila mendapat pelbagai pandangan dan idea2 yang bagus daripada audien tetapi walau apa jua pandangan dan pendapat, KERANA KASIH hanyalah sebuah telefilem tentang kisah yang mungkin berlaku di dalam masyarakat dan juga sebagai hiburan buat penonton2 setia drama Melayu...

27 comments:

Anonymous said...

Masa i tgk Drama " Kerana Kasih " ni...sedih smpai kluar air mata i tgk crita nie...The Way Eizlan n Ogy berlakon memang berkesan...i really like.. :)

10/10

Barbie said...

hehhe... sya nmpak iklan ni drama ni kan bro, best oo..cam sedih pun ada kan bro.. b la start ni bro, maklum la sya jarang suda tguk tv ni ehehe...

Sescha said...

citer nie sangat sedeh kot.. n cerita nie betul2 berlaku dalam masyrakat kita.. selalunya ibu tunggal ini sering dipandang serong.. tapi kak ogy sangat tabah dalam drama nie.. wat to say.. congrates abg eizlan n kak ogy.. ending dia sedeh la.. i expect both of u married tauu.. siap wat assumption sndri lagi, tp endingnya sedeh..heheh

meme_jr said...

salam...
sy de tgk cter ni sbtu lpas
mostly everyone expect dlm cter tu abg akn khwn ngn aida (kak ogy). tp best cter tu. mcm abg ckap, cter ni mmg attract audience tuk stay watch smpai hbs.

tahniah..

doreen sutton / adorin ariff said...

salam

hai abg, how r u?..hmmm, i've watched 'kerana kasih' on youtube - i loved it..that's what we called life..unexpected things happens in so many ways..

all the best to you in the future!

hope to read more of ur entries to come..

have a good time with ur family...

Yatie said...

i like this drama..sebabnya cerita ni bukan cerita typical perempuan2 janda di luar sana yg tak kisah, laki org ke, atuk org ke, kalau dia nak dia ambik je, tapi cerita ni memperlihatkan semangat yg kuat seorang ibu tunggal yg tak mahu melihat rumahtangga org lain runtuh...bravo...

anyway, tahniah eizlan sbb lakonan you dlm cerita ni best :)

yatie

noor asyikin said...

terasa jugak saya dgn cerita ni sbb pernah jd mcm tu dulu- check hp. haha..(pecah rahsia). anyway syabas la kat korang sumer.

Anonymous said...

cite biasa jer..tetapi sebab pelakon yang membawa watak dalam drama tu seme bagus maka itulah dinamakan "transformasi" untuk mengangkatkan naskah yang biasa ke aras "luar biasa"... congrates!!!! (tunteja)

nmmy84 said...

suke akak ogy.bagus tu bang.peluang tak kan datang banyak kali.nanti boleh tengok cerita ni.

Anonymous said...

saya memang teruja bila tengok promo cite ni kat tv..so kami sekeluarga menantikan saat kemunculannyer..ternyata KERANA KASIH memeng best...i like....

amybebeh said...

ASSALAMMUALAIKUM ABG EZLAN...SAYA SUKA SANGAT NGAN CITE NIE TAPI SAYANGNYE YANG HANYA DAPAT MENONTON DI PERTENGAHAN JALAN CERITA.. MUNGKIN ABG EZLAN BLH CITE SIKIT SINOBSISI CITE NIE..PLZ...

Cik Faridah Huda said...

Bes sgt tgk EY blakon ngan Kak Ogy...
memang meninggalkan kesan.....touching sudah semestinye
tetiba dapat menyelami perasaan seorang seorang ibu tunggal....
memang susah untuk berkongsi kasih....gudluck abg EY!!!

M@L@ said...

mmg best citer nie.. saya suker sgt... sedih huhhhuhu...meleleh air mate saya tgk.. tang kak ogy nangis..saya pon nangis...

abg eizlan pon best gak..sesuai jd papa...

AinDayana said...

yupppppppp..mmg besttttt..cuma kenapa ending die camtuh jee...rase cam sedih sangat laa...kasih tuh biar terpendam jee...huhuhu...leleh skett la airmata bab sedey tuhh..

Ogie said...

Salam Eizlan...

Suka sangat tengok Kerana Kasih...tersedu sedu melalak. Lakoan pun very the mantap. Kak Ogy pun memang kelass...Harap lepas ni banyak drama yg akan gandingkan u & kak Ogy. Ada keserasian nampaknya. Keep it up.

MyBeautifulLife said...

abg eizlan,
saya tgk cerita ni tak tau nak kata siapa betul dan siapa tak betul. Masa tgk cerita ni emosi bercampur2..nak marah ada...geram ada..sakit hati...kesian...

eizlan yusof said...

salam buat semua, thx so much for ur support...insya'allah kami akan perbaiki apa yang kurang bagi mempersembahkan yang terbaik buat audien...

jijah said...

nak komen gak
1. cover drama tu mcm kureng jer, apa kata, bro buat pertandingan kat blog ni, reka cover drama. bro provide beberapa gambar yg best, then serahkan pada peserta utk transform gambar2 tu, jadi cover yg bes.
2. nak tegur gak, bro nyer uban tu, asyik berubah2 je
3. mmg citer dia simple, tapi ada gak part yang tersalah teka. antaranya, ingatkan bro bercinta ngan anak k.ogy, rupanya tak...

anyway..congratulation....
bro, tlg pertimbangkan cadangan yg pertama tu yer...

BPR said...

Beb... dulu masa awak mula2 berlakon drama silat melayu ala kungfu cina tu, aku was2 je... rasa2 mcm tak bertahan lama... tapi akhir2 ni cara awak berlakon.. memek muka... penghayatan... bersahaja... sura yg jelas... wallah... aku suka cara kau... aku rasa ko boleh pergi jauh lagi... jangan ko berani-berani stop berlakon... ok... good luck

AHMOI said...

salam abg eizlan...kerana kasih memang punyai jalan cerita yang menarik tapi penamatnya cam tergantunglah..sebab watak isteri tu tak der penamat..nak kata insaf tak..nak kata kembali baik dengan u pun tak jugak...klu ada beri keinsafan pada watak isteri tu lagi best.

oneluvsue said...

baca bharian online hari ni baru tau birthday adik semalam... sorry.
masih belum terlambat agaknya... akak ucapkan...SELAMAT HARI JADI... SEMOGA PANJANG UMUR DAN DIMURAHKAN REZEKI...BAHAGIA BERSAMA SHANTIE & ZAARA HINGGA AKHIR HAYAT...amin...

Anonymous said...

sy memang meminati lakonan eizlan ni, rasanya sejak dulu tak menghampakan. teruskan perjuangan sebagai anak seni dan semoga bahagia bersama keluarga dan orang baru yg comel tu...cute nyeeeee....

~pRioriTy~ said...

best crite nie.
sedey jee

sha2zam said...

apsal leh terlepas pandang crita ni .. dah tayang ke crita ni .. bila n di channel mana.. pls leh me know ... I love ogy too ...

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

Best cite nih..
masa sumi tgk cite nih..
part sedih..mleleh air mata sumi..
huhuu~

sha2zam said...

finally dpt tonton crita ni kat utube .. jalan crita ni pun lain dr yg lain .. wpun in reality mmg ada kisah mcm ni ... definitely I watched it becos of eizlan (my fav hero) n not forgetting ogy whom i respect her as a talented artist ..

farayassir said...

saya suka cerita ni... best !!