Tuesday, February 3, 2009

Latest Drama!

video

Inilah drama bersiri aku yang paling terbaru dan insya'allah akan di tayangkan di TV3 pada 24hb Februari dalam slot Lestari.

Mula2 dapat skrip ni, agak terkejut gak dengan watak yang di offer oleh Jalena Rejab (Penerbit Eksekutif Grand Brilliance Sdn Bhd), watak bapak ayam!

Punyalah jahat yang tak ingat punya watak ni, aku pun called Jalena nak tanya dia betul ke dia nak offer watak macam tu kat aku dan dengan selambanya dia kata, yelah... Mula2 tu goyanglah jugak tetapi sebagai pelakon, aku pun sahutlah cabaran watak tersebut.

Setelah sekian lama tak berlakon dengan Kak Delimawati yang memegang watak Arfah iaitu 'Mak Ayam' dan ada pulak babak yang aku kena pukul dia dan tolak ke dalam longkang, kesian pulak tengok dia diperlakukan sedemikian tapi nak buat macam mana, watak dan kehendak babaknya dah macam tu.

Watak Ain pulak dipegang oleh Nabila Huda dan aku rasa ini di antara performance dia yang terbaik, watak di mana dia telah diperkosa oleh Farid (watak akulah tu) dan hendak dijual di seberang sebagai pelacur tetapi telah diselamatkan oleh 'Mak Ayam' dan berjaya melepaskan diri tetapi telah hilang ingatan dan telah diambil sebagai anak angkat kepada sebuah keluarga kaya yang kebetulan takde anak dan kalau nak tahu kesudahan drama ni, jangan lupa untuk menontonnya nanti ya.

Kali pertama bekerja dengan Que Haidar dan sememangnya dia ni di antara pelakon muda pelapis yang hebat dan aku sendiri pun agak kagum dengan performance dia dalam drama ni, diperkuatkan lagi dengan Ako Mustapha, Shukri Hashim, Normah Damanhuri dan beberapa lagi pelakon senior hebat tanahair dalam memantapkan lagi drama bersiri 13 episod ni...

18 comments:

jalena said...

hi Lan, i dah preview rushes and i completed 4 eps...u memang different dlm siri ni....muka baik tapi people won't know that you jahat especially bila u dgn wife u marisa....nice working with you....simpan rambut putih tu for GB ye....

eizlan yusof said...

ye ke Jai? Thx so much bos... Best gak sesekali bawak watak jahat macam ni.

amely ju said...

hu hu!! eizlan all the best to u! must watch la this drama...lain dari yg lain...ganas tu hehehe!!

eizlan yusof said...

sememangnya ganas, hehehe...thx and jangan lupa tgk nanti k, amely... salam.

aRNie_aYuNi said...

abang eizlan...good luck for ur career..suka sgt lakonan abg..take care erk...

eizlan yusof said...

thx so much arnie...tk cr too k... salam.

aj said...

i guess.. if u will be 'hated' aftr d viewers hv watched it, it means u've done a great job!!!

good luck!!
all d best!!

eizlan yusof said...

jangan benci sampai kat luar, sudahlah... itu hanyalah lakonan semata-mata, tidak ada kena mengena samada yang hidup atau pun yang dah mati, hehehe...

Anonymous said...

tak sabar nak tgk crita ni ...

eizlan yusof said...

very soon, dekat hujung bulan nie...

Dgenie said...

ouh..so di tayangkan di TV3.. sigh.. tak dpt la peluang nak watch..my house kat sini (sg)cnt get tv3 chnl..
so yg pic u in white hair tu cuma tuk crite nie la.. mati2 i tot real hair seh..asyik pk "sejak bila Eizlan kalah rambut" :D

24th tv3 bout wat time?
mayb i can watch at my untie house.

7 8 menjak nie cam nak follow up activities Eizlan plak..nie semua salah "Impak Masima"..haizz

eizlan yusof said...

hehehe, bercerita tentang rambut ni, ramai gak yang terkejut... diaorg tak tahu yang ni untuk drama dan filem yang saya berlakon...

tahu tak drama yang sedang main sekarang KU MILIKMU? if tahu, akan ganti drama tu, malam...

norzaah said...

wah, hebat2 pelakun drama cinta utk ain...i thot fauzi nawawi sesuai utk watak jahat..but u...i really cant imagine...but will try to catch it on tv...btw, bila u will appear on cerekarama on tv3sat nite?

eizlan yusof said...

sesekali kenalah ambik watak yang berlainan sikit, baru best...

cerekarama tu, nanti saya tanya TV3, ada tak projek yang baru untuk saya, hehehe.

helena w. abdullah said...

1. theme song tu best... lagu favourite!!
2. montage cantik mcm iklan
3. pelakon semua mantap2
4. tak sabar nk tgk drama ni.
5. well done, Eizlan!!!

eizlan yusof said...

thx helena...tk cr k...

Anonymous said...

eee...bgus gak bila abg trima wk jd jht ni...skurg2nya boleh kmbgkan lg bakat abg to yer...
chaiyo'2....

Azwan Hashim said...

Drama ni skrg hangat ditayangkan di TV3..

Lakonan abg berjaya memberi kesan buat khalayak..

Congrats Abg Lan! :)