Sunday, February 1, 2009

Yang Pertama!

Semalam takde nak buat apa2, selak2lah gambar2 lama sepanjang penglibatan aku di dalam industri seni tanahair, terpandanglah akan cover ni.. Ramai yang tak tahu bahawa inilah magazine cover aku yang pertama bersama dengan pelakon hot, Amelia Rosnaida...

Punyalah nak ketawa pun ada bila aku tengok balik gambar ni, budak betul rupa aku kat sini dan masa inilah drama bersiri JAGUH2 (projek aku yang ke3 dan drama yang ke2 aku) yang telah 'meledakkan' nama aku di dalam industri, sedang main di RTM dalam slot Spektra...

Drama yang mengisahkan tentang pemain badminton beregu negara yang mengalami penyakit kanser tetapi semangat juangnya yang tinggi, bertarung di gelanggang sehingga ke hujung nyawanya...

Amacam, tragis tak? Kali pertama aku menitiskan airmata dalam drama ni dan punyalah susah sehinggakan pengarah terpaksa membantu aku dengan membisikkan tentang perkara2 sedih ke telinga aku dan akhirnya aku berjaya menitiskan mata di dalam babak itu tetapi masalahnya, aku tak boleh berhenti menangis untuk beberapa ketika walaupun pengarah dah cut babak tersebut, kelakarlah pulak bila terkenangkan situasi tu.

21 comments:

Webmaster A.N.N.A said...

hello..
abg eiz tak buat chat box ye..buatla satu..senang kitorang nak comment..:)
jgn lupa singgah kat web saya ye... -->
www.nikonku.com

eizlan yusof said...

belum lagi, nanti abg buat...ok nanti abg visit...thx...

aDzie said...

salam..abg eiz, sy nak follow blog ni tp xda pun..nnt free bleh view my blog..

aDzie said...

waahh..kenang kisah lama erkk

eizlan yusof said...

hehehe, kalau takde yang lama, takan ada yang baru... best gak sesekali terkenang masa dulu2.

Thx so much, aDzie.

acik ayu said...

hehehe jaguh2. sy suke sgt citer tu. huhuhu. memori sunggo!

aRNie_aYuNi said...

abg eizlan..
masa zaman citer Jaguh2 tu..sy form 4 masa tu..ingat lagi kat asrama..curi2 tgk kat dewan makan...sampai kena tangkap ngan warden..hehehehe..punya masa tu minat giler citer tu..kalo bleh mintak rtm ulang balik bleh?

eizlan yusof said...

thx so much Acik Ayu...

nak mintak RTM ulang balik bukan senang sebab diaorg tak pegang hakcipta drama tu, sayang kan... nak buat macam mana, anyway, thx so much Arnie Ayuni.

Secrets Boutique said...

hehe....yela....muka zaman remaja eh....;)

eizlan yusof said...

banyak sangat ke beza masa dulu2 dan sekarang ni? taklah kot secret boutique...

helena w. abdullah said...

hehe kenangan betul cover majalah ni.. masa ni I first year di UiTM kalau tak silap.menjerit2 nampak cover ni kat kedai mamak... beli terus simpan. Lepas tengok drama Jaguh2 (drama tu memang penuh motivasi), terus minat Eizlan sampai sekarang. Ingatkan just another cute face tapi Eizlain memang a good actor.

eizlan yusof said...

hehehe really? thx helena...

Secrets Boutique said...

sgtla bezanye...dulu2 mcm budak2 sket...skrang da jd ayah budak (sgt comel ur baby n wife.....)...hehehhehee..;)

eizlan yusof said...

taklah kot, maybe dari segi berat badan aje ada berubah sikit, secrets boutique.

Secrets Boutique said...

oppss...berat badan berubah eh...xpe...ur wife tetap syg kt u....so romantic tgk u all la....smp wait dpn tv nk tgk u all dlm nona last week...:D

eizlan yusof said...

ye ke secrets? thx so much...

Azwan Hashim said...

lawak la abg Lan bila citer pasal scene nangis tu..memang penuh penjiwaan ek..hehe..

Drama Jaguh tu memang Azwan 'layan' dulu..time tu kecik lagi..cepat jer kn masa berlalu..

Lapas ni abg, vie & baby cute abg leh jadi cover magazine berbentuk kekeluargaan plak yer.. :)

suffi ns said...

yang penting "JIWA MUDA" Bro!

ida_nardiel said...

ye ye saya ingat drama juaguh itu...zaman saya sekolah dulu. jap nak beritahu, anak kamu comel sangat...so cute

Hiyam said...

hye.....bila eizlan sbut je psl crita ni teringat balik zmn dedulu....ingat lg crita ni main time maghrib..dah la episod akhir....mak bising2 suh tutup tb pi smayang..tp kami adek bradek ttp setia depan tb....msih terkenang2 lagi watak tu dgn wheelchair....hehehe

Ces't La Vie said...

t'ingat plk citer jaguh2..suke tgk citer tu... n sejak tu suke eizlan yusof ngeh2...

comelnyer zaara... sgt2 comel hehe