Wednesday, January 28, 2009

Kakiku Melangkah Lagi...

Filem yang ke12 ini (Julai 2006) adalah di antara filem yang terbaik yang pernah aku lakonkan dan aku meletakkan filem ini sebagai filem yang cantik dan mempunyai kekuatannya sendiri (jalan cerita yang kemas)dan di bawah arahan Kabir Bhatia (yang mempunyai kekuatannya tersendiri dalam sinematografi)...

Masih aku teringat bila menjalankan penggambaran filem ni, tak puas2 aku mengatakan seolah-olahnya aku sedang shooting filem iklan dan bukannya filem cereka... Gandingan yang baik dan susunan jalan cerita yang menarik, telah mengangkat filem CINTA sebagai filem terbaik di Anugerah Skrin 2007...

Mengisahkan 5 kisah cinta yang berlainan 'wajah' dan aku rasa sesiapa yang dah menonton filem ni, mesti ada yang pernah melalui salah satu daripada situasi cinta yang terdapat dalam filem nie... Aku paling suka kisah cinta yang dipaparkan oleh Rita Rudaini dan Rashidi Ishak dan disusulilah pulak dengan lagu Perpisahan (nyanyian Anuar Zain), punyalah sedih gila bila aku menonton babak tu (aku nie agak sensitif gak kekadang)...

Pada mulanya aku di offer watak yang diterajui oleh Rashidi Ishak tu tetapi bila aku sampai aje kat pejabat Grand Brilliance Sdn Bhd (syarikat yang terbitkan filem ini), aku terus dioffer watak yang aku mainkan dalam filem Cinta, aku suka watak yang mula2 tu tetapi mungkin Rashidi lebih sesuai dengan watak yang sedih pilu tu, hehehe...

Lokasi : Sekitar Kuala Lumpur.

7 comments:

Hanna Mustafar said...

this is another great movie by a great team (thanks to you being part of it)...filem yang ade jiwa, and definitely you played a great part of it...i think you are a very natural and of course romantic actor, you brought the the character to screen very well. one can feel the selfishness (which i don't remember you've done any before) & cuteness in the plot. you worked very weel with Fasha.

but sometimes being yourself too much in the films (mistaken for 'menjiwai watak'), making the character though natural but more like 'the actor' and less of the actual character. after few films, people will of course remember the actor in the film (which of course is what all actors dream off) but high chance they forgot the name of the character you played - versatility issue, a common issue in a lot of actor/tress not only in malaysia but also in hollywood).

Johnny Depp & P Ramlee are good example of versatile actors.

but i believe you'll achieve that soon enough!

Hanna

Hanna Mustafar said...

went to cinema just as a reason to hang out with good friends, i actually watched this movie without regret!

this is definitely one legendary movie and will be evergreen as it has distinguished itself from other local movies in a lot of ways - thanks to the great team being abg eizlan one of them, congrats! a film with soul and relate a lot to malaysians...it is unforgettable movie...

the selfish, romantic & cute character was very natural & has definitely touched the audience without doubt!

it would be great if we could see versatility in Eizlan Yusof more...which i believe will be soon enough! all the best abg eizlan!!!

eizlan yusof said...

Appreciate sesangat comments yang very positive like these, thx Hanna for your support...

Razziah said...

the most lovable film ever !!!
like an actor.. Eizlan...
mr.Right hve found his mrs.right..
hehehe...

Anonymous said...

Good work with great effort. Bila tu Lara akan ditayangkan? Kalo kat Rtm 2, kita kat Sg tak dapat..The first drama u ever berlakon dengan suami Hamidah Wahab (kalau tak salah) as badminton players. Crite apa tu?

ErinZ Site said...

Salam

Baru jer saya dapat baca blog..abg ey nie..rin suke sangat citer CINTA..memang touching..sampai ke hari nie pon masih tengok lagi citer nie berulang kali...tapi abg ey romantik nyer dalam citer CINTA nie..tapi kalu2..oklah tue..watak berkesan...keep it up

Peri PiA said...

my fav!

ingt mase ni tgk movie ni, bujang lagi.tgk kat OU dgn adik2.

kalau la my hubby bwk pg dinner mcm dln satu scene tu,wah!!

kim salam kat v yg sgt gojes tu,ur baby so cute!